Vesti

R. Traković: Petersen je predstavnik međunarodne birokratije

Srpski narod sa Kosova I Metohije ima veliko poštovanje prema Danaskoj kao državi ali to nema veze sa politikom koju Danska sprovodi na Kosovu. Lepo iskustvo imali smo sa bivšim šefom UNMIK-a Hansom Hakerupom koji je bio veliki postovalac objektivnosti cele situacije u pokrajini», rekla je u izjavi za KIM radio član izvršnog odbora srpskog nacionalnog veća Kosova i Metohije Rada Trajković. Ona kaže da je razlika imeđu dva Danca, Hekerupa i Petersena velika. «Petersen je predstavnik međunarodne birokratije», kaže Rada Trajković. Potvrdivši da su Srbi sa Kosova i Metohije pokrenuli peticiju za smenu šefa UNMIK-a Sorena Jesen Petersena Rada Trajković je optužila šefa UNMIK-a da je svu krivicu za loše stanje u pokajini prebacio na srpsku zajednicu. Ona izražava nadu da protesti, koji su najavljeni za ponedeljak u Prištini, jesu znak solidarnosti sa vođama takozvane OVK koji su u Hagu, jer, kako je rekla, ratni veterani OVK na taj način žele da izraze i strah prema novim optužnicama iz Haga. Trajković kaže da se još četiri optužnice nalaze na Kosovu i Metohiji. Rada Trajković veruje da Srbi sa Kosova i Metohije ne osećaju zluradost zbog odlaska Ramuša Haradinaja u Hag i da iz tog razloga Srbi ne bi trebalo da budu na meti ekstemnih Albanaca.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017