Vesti

Šef UNMIK-a u Metohiji

Šef UNMIK-a Soren Jesen Petersen posetiće danas Peć, Dečane, Đakovicu, i Suvu Reku a planirano je da obiđe i manastir Visoki Dečani. Petersen će najpre razgovarati sa predsednikom opštine Peć, Alji Ljajmijem nakon čega će se obratiti članovima ove opštine. Predviđeno je da se Soren Jesen Petersen potom sastane sa predsednikom dečanske opštine Ibrahimom Seljmanijem, posle čega će održati sastanak sa vođama omladine u ovom gradu. Šef UNMIK-a će potom obići manastir Visoki Dečani a za 15 sati planiran je razgovor sa prvim čovekom opštine Đakovica i studentima ovog grada. Na kraju današnjeg obilaska Metohije šef Unmik-a će posetiti Suvu Reku gde će takođe razgovarati sa lokalnim zvaničnicima.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017