Vesti

Ramuš Haradinaj otputovao u Hag

Ramuš Haradinaj, koji je juče podneo ostavku na funkciju premijera Kosova, danas je sa prištinskog Aerodroma «Slatina» otputovao u Hag, potvrdio je na konferenciji za novinare, portparol UNMIK-a Niradž Sing. On je rekao da su Haradinaja jutros u svojoj kući posetili šef UNMIK-a Soren Jesen-Petersen i komandant KFOR-a Iv de Kermabon, koji su sa bivšim premijerom popili kafu i poželeli mu srećan put. Sem Haradinaja danas u Hag nije otputovao niko od juče pomenutih haških optuženika. Haradinaja je na aerodromu ispratilo nekoliko stotina Albanaca, koji su se još jutros okupili. Okupljeni su nosili Haradinajeve slike, a među njima je najviše bilo Albanaca iz zapadnog dela Kosova, tačnije iz okoline Peći. Portparol KFOR-a Iv Kermovant je kazao da niko od potencijalnih haških optuženika do danas nije uhapsen, ali je naglasio da bi to morao da proveri. Kermovant je istakao da je Kosovo danas mirno i tiho i da je KFOR srećan zbog toga. Na današnjoj konferenciji za novinare potvrđeno je i da će članovi radne grupe sa Kosova, njih četvorica, trojica iz kosovskih institucija i jedan iz medjunarodne zajednice, sutra otputovati na sastanak u Beograd.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017