Vesti

Nedžad Daci-Podizanje optužnice protiv premijera Kosova predstavlja upad u politički proces na Kosov

Predsednik Skupštine Kosova Nedžad Daci izjavio je da podizanje optužnice Haškog suda protiv premijera Kosova, Ramuša Haradinaja, predstavlja upad u političkom procesu na Kosovu. Ramuš Haradinaj se čitavom njegovom delatnošću, kao borac i komandant OVK, kao partijski rukovodilac i državnik Kosova, dokazao kao čovek požrtvovanja, znanja, privrženosti i nepoštedne energije u službi naroda i Kosova, kaže Daci. On kaže da se Vlada Kosova, zahvaljujući premijeru Ramušu Haradinaju, uspešno suočavala sa svim pitanjima, ponudila izlazak, primenjiva i korisna rešenja, i nametnula zavidnu dinamiku u izgradnji strategije za što bržu realizaciju nezavisnosti Kosova, kao jedino pravedno rešenje, koje izražava interese i stremljenja naroda. Predsednik Skupštine kaže da je Haški sud nezavisna sudska institucija, koji uživa poštovanje građana Kosova i celokupne međunarodne zajednice.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017