Vesti

Šef Američke kancelarije pozdravio odluku Haradinaja da ode u Hag

Šef Američke kancelarije u Prištini Filip Goldberg izjavio je da se zahvaljuje bivšem premijeru Haradinaju na njegovoj današnjoj izjavi, kada je objavio svoju ostavku i nameru da putuje u Hag i da se brani povodom optužnice koju je protiv njega izdao Haški Tribunal. Goldberg kaže da će Haradinaj sada imati priliku da se brani pred svetom. Šef Američke kancelarije kaže da SAD podržavaju Haški Tribunal i pozivaju sve strane- na Kosovu i drugde u regionu- da u potpunosti sarađuju sa Tribunalom. Ovo je test koliko je društvo posvećeno vladavini prava, naglašava Goldberg. Američka politika prema Kosovu ostaje nepromenjena. Mi smo posvećeni reviziji standarda sredinom 2005. i ukoliko je revizija pozitivna, da počnemo diskusiju o konačnom statusu, zaključuje Goldberg.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017