Vesti

Ramuš Haradinaj putuje u Hag

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj najavio je danas da će sutra otputovati u Hag, odazivajući se na optužnicu koju je protiv njega podigao Haški tribunal. Haradinaj je prethodno saopštio da je podneo ostavku na mesto premijera. Potvrđujući da je primio optužnicu Haškog suda, Haradinaj je pozvao žitelje Kosova "da sačuvaju mir i da nastave sa ostvarivanjem standarda koji su preduslov za početak razgovora o konačnom statusu, odnosno nezavisnosti Kosova". Haradinaja će na mesto premijera privremeno zameniti vicepremijer Agim Saljihaj iz Demokratskog saveza Kosova, koji je sa Haradinajevom Alijansom za budućnost Kosova u decembru prošle godine formirao koalicionu Vladu Kosova. Haradinaj je novinarima u Prištini rekao da je na mesto premijera predložio potpredsednika Alijanse Bajrama Kosumija, aktuelnog ministra za životnu sredinu i prostorno planiranje u Vladi Kosova.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017