Vesti

Srbi iz Batusa zbog višemesečnog isključenja struje potražiće pravdu pred sudom u Strazburu

Meštani Batusa koji su bez struje 79 dana uskoro će pravdu potražiti pred Međunarodnim sudom pravde u Strazburu, izjavio je gostujući u emisiji nedeljni razgovori KIM radija, član mesnog odbora ovog sela Siniša Arsić. Bez struje je već 46 dana i srpsko selo Prilužje. Jedan od predstavnika ovog sela Dragiša Terentić kaže da mešatanima Prilužja niko iz Kosovske energetske korporacije nije direktno ponudio potpisivanje ugovora. Terentić smatra da isključenje struje nije tehničke prirode odnosno kako je rekao, nisu u pitanju nikakvi kvarovi nego je sve stvar politike. Podsetimo portparol KEK-a Paljok Berišaj izjavio je juče da Srbima u Lipljanu i Batusu neće biti uključena struja dok ne potpišu ugovore sa tom korporacijom.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017