Vesti

Unmik policija izvršila uspešnu akciju hapšenja u oblasti trgovine ljudima

UNMIK policija je izvršila veoma uspešnu akciju hapšenja u oblasti trgovine ljudima u poslednjih deset dana kada su spašene četiri žene, i tom prilikom je uhapšeno 13 osoba, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare portparol UNMIK policije Niradž Sing. “ Na osnovu obaveštajnih podataka sprečena je prodaja četiri žene, od kojih jedna iz regiona Prištine, dve iz Gnjilana i jedna iz Prizrena”, rekao je Sing. Na istoj konferenciji portparol OSCE-a Sven Linholm je izjavio da je prošle nedelje u Bešu održana rasprava eksperata u vezi trgovine ljudima, na kojoj je učestvovao i predstavnik OSCE-a. Predstavnik OSCE-a za borbu protiv trgovine ljudima je hteo da podstakne sve države da usvoje planove u vezi borbe trgovinom ljudima”, rekao je Linholm.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017