Vesti

Tadić u manastiru Visoki Dečani

Danas je predsednik Republike Srbije Boris Tadić posetio manastir Visoke Dečane sa svojim saradnicima i brojnim stranim i domaćim novinarima koji prate njegov dvodnevni boravak na Kosovu i Metohiji. U manastiru Visoki Dečani episkop vikarni lipljanski gospodin Teodosije iguman manastira obratio se na posebno svečan način uz doksologiju koja je posebna crkvena molitva za doček zvaničnika. Nakon doksologije koja je odslužena u dečanskoj crkvi iguman dečanski i episkop lipljanski gospodin Teodosije je predsednika Republike Srbije toplo pozdravio poželevši mu dobrodošlicu u ovoj svetoj obitelji i napomenuo mu da dečansko bratstvo ovde živi u teškim uslovima ali uz pomoć zastupništva i molitava Svetog kralja Stefana Dečanskog uspeva nekako da odoli ovim iskušenjima u kojima se trenutno nalazi. Predsednik Boris Tadić je uzvratio na pozdravnu besedu, rekavši da nema potrebe da se monaštvo njemu zahvaljuje što je on došao da ih poseti, već se on njima zahvaljuje što uspevaju da opstanu u ovoj svetoj obitelji što čuvaju srpsku tradiciju i što molitvama uspevaju da se održe na ovim svetim prostorima. Predsednik Tadić je pored ostalog naglasio, da niko ne treba da ima nešto protiv što hrišćanske svetinje postoje na Kosovu i Metohiji i da bi trebalo da se ulože napori da se zaštite od ugroženosti kojoj su trenutno izložene. Predsednik Tadić je u manastiru Visoki Dečani proveo nešto više od sat vremena. Nakon službe u crkvi sledilo je posluženje u konaku manastira gde je u prijatnom razgovoru sa igumanom i bratijom predsednik proveo još petnaestak minuta.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017