Vesti

Obilaskom Šilova predsednik Srbije započeo posetu Kosovu i Metohiji

Predsednik Srbije Boris Tadić stigao je jutros na Kosovo i Metohiju. Uz pratnju međunarodne i kosovske policije i uz podrsku KFOR-a oko 9 časova posetio je Šilovo. Obilaskom ovog mesta, predsednik Srbije je danas i zvanično započeo dvodnevnu posetu Kosovu i Metohiji. Meštanima Šilova na poklon je doneo zastavu Srbije, rekavši da je važno da Srbi u kosovskom Pomoravlju opstanu na svojim kućnim pragovima i da će se on za to zalagati svom snagom. Predsednik je u Šilovu poručio da je Kosovo deo Srbije i Crne Gore i da međunarodna zajednica mora poštovati Rezoluciju 1244. Nakon posete Cernici predsednik Srbije će svoju posetu nastaviti u Prištini gde će se sastati sa šefom UNMIK-a Sorenom Jesenom Petersonom. Tadić je prvi predsednik Srbije koji posećuje Kosovo i Metohiju od 1999 godine, kako su Ujedinjene nacije preuzele upravu u pokrajini.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017