Vesti

Pomoć najugroženijima na Ksoovu i Metohiji u vrednosti od 20 miliona dinara

U okviru “urgentnog” programa pomoći za 12.000 najugroženijih raseljenih porodica na Kosovu i Metohiji u Gračanicu je danas dopremljena humanitarna pomoć u vrednosti od 20 miliona dinara. Predsednik Crvenog krsta Srbije, Dragan Radovanović izjavio je za KIM radio da je dopremljena pomoć donacija Vlade Republike Srbije u saradnji sa Koordinacionim centrom i Crvenim krstom Srbije. Pomoć su danas dobile 24 raseljene porodice iz Obilića, Kosova Polja, Kišnice i Prištine koje su prošle godine, u martovskom nasilju albanskih separatista, ostale bez domova i još uvek su smeštene u kontejnerima u Gračanici, koje je poklonila Vlade Rusije. Radovanović kaže da će pomoć biti distribuirana najugroženijim porodicama ne samo u Gračanici već na čitavoj teritoriji Kosova i Metohije. Pomoć je danas dopremio Crveni krst Srbije u saradnji sa pokrajinskim Crvenim krstom iz distributivnog centra u Leposaviću.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017