Vesti

Čelnici Srpske liste za Kosovo i Metohiju posetili Lipljan

Članovi Srpske liste za Kosovo i Metohiju, Oliver Ivanović, Ranđel Nojkić i Goran Bogdanović posetili su danas Srbe u Lipljanu koji već 50 dana nemaju struje. Nosilac Srpske liste za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je za KIM radio da će sutra zatražiti hitan sastanak sa šefom UNMIK-a Sorenom Jesenom Petersenom, na kome će insistirati da se Srbima u Lipljanu odmah uljuči stuja. «Februara meseca se ne vrše kolektivna isključenja, struja mora da se uključi odmah. Moramo shvatiti realnost, da država Srbija ne može direktno uticati na rešavanje ovog problema i mi ćemo nastojati da budemo najbolji reprezenti i naše države i ovog naroda koji živi ovde», naglasio je Ivanović. Inače bez struje u Lipljanu su samo Srbi koji žive u ulici pored tamošnje crkve dok stotinak Srba čije su kuće u albanskom delu grada imaju električnu energiju. Članovi Srpske liste razgovarali su i koordinatorom opštine Lipljan Momirom Čankovićem o radu i problemu sa kojima se ova opština suočava.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017