Vesti

Predstavljen godišnji izveštaj Kosovske Carinske službe

Carina na Kosovu i Metohiji, jedna je od najboljih službi u zapadnoj Evropi, rekao je na konferenciji za štampu u Prištini, generalni direktor Kosovske Carinske službe Pol Agda. Predstavljajući godišnji izveštaj Carine, Agda je kazao da je ova služba u 2004. godini imala prihod od 70 miliona evra, što je za oko 7 odsto više u odnosu na 2003. godinu. Najviše prihoda ubrano je od zaplene cigareta, alkohola, raznih vrsta narkotika i mobilnih telefona. Zahvaljujući uvođenju akciznih markica na cigarete, uvoz duvana je prepolovljen, rekao je na istoj konferenciji jedan od direktora carinske službe Ethem Hajdari. Hajdari je istakao, da je u oblasti graničnog prelaza sa Albanijom prošle godine zaplenjeno 18 hiljada grla žive stoke. On kaže da je na ovom prelazu u 2004. godini zaplenjeno i 19000 municije raznog kalibra. U Kosovskoj carinskoj službi zapošljeno je 509 osoba od koji su 463 carinarnici. Od toga 80 % Albanaca, 12 % Srba, 3% Bošnjaka, 2% Turaka i 1% zaposlih zajedno čine, Romi i Goranci.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017