Vesti

Savetnik šefa UNMIK-a Nenad Radosavljević podneo ostavku

Dosadašnji savetnik šefa UNMIK-a za povratak raseljenih Nenad Radosavljević podneo je ostavku na tu fukciju. Nenad Radosavljević svoju ostavku obrazlaže kao nemogućnost da uradi nešto po pitanju povratka. «Pre svega ne postoji ni moralni ni politički razlog da na poziciji visokog savetnika specijalnog predstavnika Ujedinjenih nacija na Kosovu stvaram privid blagostanja, a pri tome bez moogućnosti da svojim prisustvom sprečim dalje čišćenje svog naroda umesto njegov povratak», kazao je Radosavljević. On napominje da je srpski narod na Kosovu i Metohiji kao i država Srbija pre dve godine na izborima pružila ruku međunarodnoj zajednici za saradnju, ali da je to poverenje potrošeno jer se ništa nije uradilo, kako bi Srbi na Kosovu i Metohiji osetili neki boljitak.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017