Vesti

Nema uključenja struje dok se ne potpišu pojedinačni ugovori, saopštio portparol KEK-a

Više hiljada Srba na teritoriji centralnog Kosova i dalje je bez električne energije. U Lipljanu i selo Batuse danas je 40 dan kako nema struje, a žitelji Prilužja su već osmi dan u mraku. O problemu sa strujom bilo je reči i na današnjoj konferenciji za novinare u Prištini. Specijalni predstavnik šefa UNMIK-a za manjinske zajednice Krejg Dzenas izjavio je danas u Prištini da nestanak struje u pojedinim sredinama u kojima žive Srbi predstavlja humanitarno a ne političko pitanje kako neki pojedinci pokušavaju da ga predstave. Krejg je rekao da postoje ljudi koji nagovaraju korisnike da ne potpisuju ugovor sa KEK-om i na taj način rade protiv njihovog interesa. On nije isključio mogućnost uvođenja drugog provajdera za snabdevanje struje na Kosovu. Međutim to ostaje da bude razmotreno između KEK-a i preduzeća koja bi potpisala ugovor sa njim o obavljanju određenih aktivnosti dodao je Krejg. Paljok Berišaj portparol KEK-a je ponovio da nema kolektivnoh i namernih isključenja struje već da je u pitanju kvar na elektro mreži. Berišaj je dodao da je do juče bilo 17 mesta na Kosovu bez struje a od danas još 10 sela je ostalo bez struje. Portparol KEK-a je zaključio da oni imaju jednak tretman prema svim potrošačima električne energije i da bez pojedinačnih ugovora niko neće dobiti struju.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017