Vesti

Podpredsedniku Multietničke opštine Kosovo Polje istekao mandat

Radnici srpske nacionalnosti u multietničkoj opštini Kosovo Polje već drugi dan ne dolaze na svoja radna mesta izražavajući protest zbog smene Milana Đekića doskorašnjeg podpredsednika opštine. Sa dvadesetoro radnika ove opštine solidarisala su se i četiri radnika MSO kancelarije, kazala je Slađana Lazić, direktor ove organizacije. Smena Đekića usledila je nakon što mu je istekao dvogodišnji mandat, podtvrdila je ona. ”Tada su bile podeljene dužnosti podpredsednika, podeljena su po dva mandata. Jedan mandat podeljen je predstavniku srpske zajednice na dve godine, a drugi mandat predstavniku aškalijske zajednice na naredne dve. Ono što je potpisano moralo je da se ispoštuje i izvršena je primopredaja dužnosti”, kazala je Lazić. Ona je dodala da će se Srbi zapošljeni u MSO kancelariji uskoro vratiti na posao.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017