Vesti

Snežni nanosi smanjili saobraćaj na jugu Srbije

Zbog snega koji neprekidno pada od juče i velikih snežnih nanosa, danas je na putnom pravcu Bujanovac-Gnjilane smanjen saobraćaj vozila, posebno kamiona i teretnih vozila sa prikolicama, kojih je prema administrativnom prelazu sa Kosovom prthodnih dana bilo u nepreglednom nizu. Dežurne ekipe preduzeća za puteve su od juče na terenu i čiste sneg na svim važnijim pravcima na području vranjske opštine. Šef dežurne ekipe iz Vranja, Zoran Petrović, koji je odgovoran, za inače veoma prometan, putni pravc Bujanovac-Gnjilane, kaže da je visina snežnog pokrivača oko 30 cm, kao i da je na kolovozu sneg dostigao visinu oko 10 cm i pored stalnog čišćenja. Petrović naglašava da sva putnička vozila koja se kreću putevima na jugu Srbije obaveznu moraju da imaju zimsku opremu, i dodaje da nije preporučljiv saobraćaj teretnih vozila.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017