Vesti

Premijera filma Žarka Joksimovića u konaku manastira Gračanica

U okviru Svetosavske nedelje večeras u 18 časova u konaku manastira Gračanica premijerno je prikazan dokumentarni film novinara i reditelja Žarka Joksimovića. Film je snimljen na Badnji dan na Brezovici, u manastiru Sveti Arhangeli i u Nemačkoj bazi KFOR'a u Prizrenu, gde već desetak meseci preživljava svoje teške dane dvadesetak prognanih Srba iz tog grada. ”Ideja za snimanje ovog filma proganjala nas je još od Uskrsa prošle godine. Međutim, nismo imali mogućnosti da se probijemo do kampa. Kada smo konačno dobili dozvolu, dogovorili smo se sa igumanom Germanom iz Svetih Arhangela i uspeli da se probijemo do njih”, kaže Joksimović, reditelj ovog filma. Joksimović je rekao da je ovaj film naišao na dobar prijem kod gledalaca, a posebna čast mu je bila da svoj dokumentarac premijerno prikaže u Gračanici u prisustvu njegovog preosveštenstva vladike Artemija.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017