Vesti

B. Vignjević:Rešenje je u rukama Petersena

Potpredsednik multietničke opštine Lipljan, Borivoje Vignjević, u izjavi za KIM radio optužio je šefa UNMIK-a Sorena Jesen-Petersena da ne želi da uloži svoje napore kako bi se sprečila humanitarna katastofa koja je, po rečima Vignjevića, na pomolu. Za razliku od najava iz Batusa Srbi iz Lipljana se neće iseljavati, rekao je Borivoje Vignjević. Vignjević tvrdi da predstavnici KEK-a ne žele da pregovoaraju sa Srbima oko mogućeg kompromisa za rešavanje problema. Potpredsednik opštine Lipljan rekao je da sve informacije o problemu sa strujom dobijaju preko štampanih medija. «Ključ za naše probleme je u rukama Jesen-Petersena. Potrebna je samo dobra volja», rekao je Vignjević.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017