Vesti

Batuse i dalje bez struje, protesta nije bilo

Više od 80 srpskih domaćinstava u selu Batuse već 36. dan je bez struje. Protest koji su za danas u ovom selu najavili pojedini beogradski mediji je još jedna od mnogobrojnih dezinformacija koje se gotovo svakodnevno plasiraju u vezi ovog sela, izjavio je za KIM radio predsednik Mesnog odbora Batusa Slavoljub Savić. Mobilna lekarska ekipa Crvenog krsta SCG koju predvodi doktor Bora Moračić posetila je danas Batuse, a nadgledaće i obilaziće i ostale srpske sredine na centralnom Kosovu. Moračić je kaže da se najčešće javljaju pacijenti sa problemima respiratornih organa. Milisav Vladić kaže da je pre petnaest dana od Albanca iz Dobreva dobio ponudu da proda svoju kuću. «Nudio mi je 10.000 evra za kuću, a ja i ne razmišljam o tome», kaže Vladić. Dva agregata koja su u ovo selo dopremljena posredstvom Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju pokrivaju samo petinu potreba meštana Batusa i zbog toga još uvek nisu stavljeni u funkciju da ne bi, kako oni kažu, došlo do incidenata među meštanima.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017