Vesti

Princ Aleksandar i princeza Katarina danas na Kosovu i Metohiji

Princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević predali su danas Domu zdravlja u Gračanici jedan automobil marke “zastava-101”, a isti automobil uručiće i Domu zdravlja u Kosovskoj Mitrovici. Fondacija princeze Katarine dopremila je i 10 toma pomoći u hrani odeći i obući, koja će biti uručena Srbima u Velikoj Hoči i Orahovcu. Princ Aleksandar poručio je zdravstvenim radnicima u Gračanici da je srpski narod na Kosovu i Metohiji uvek u njihovim srcima i da je najveći poklon koji im donose ljubav prema njima. Direktor Doma zdravlja u Gračanici uručila je princu Aleksandru zahvalnicu, a princezi Katarini zlatnik sa likom svetih Vrača Kozme i Damjana. Kraljevski par prisustvovao je jutros svetoj arhijerejskoj liturgiji koju je u manastiru Gračanica služio vladika Artemije. Princ Aleksandar i princeza Katarina, posetiće danas i Srbe u Orahovcu, Velikoj Hoči, Kososkoj Mitrovici i Banjskoj.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017