Vesti

Nepoznate osobe pucale na selo Grabac u opštini Klina

Grabac u opštini Klina na Kosovu i Metohiji večeras su napale nepoznate osobe. Ovu informaciju je za KIM radio potvrdio predstavnik Srba Radonja Magić. ” U 17:50 napadnuto je selo iz pravca Jošanice i Ozrena. Pucano je iz kratkih rafala, direkto na selo, na sreću povređenih nema”, kaže Magić. On dodaje da su meštani posle ovog napada veoma uznemireni i da se plaše kako će noć prenoćiti. Snage italijanskog KFOR-a pristigle su u Grabac i rade na rasvetljavanju ovog događa. U ovom mestu trenutno živi oko 30 Srba koji su se vratili posle više od dve godine izgnastva i u ovom periodu više puta su napadani od strane Albanaca.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017