Vesti

Božićna Poslanica

Njegova svetost arhiepiskop Pećki, mitropolit Beogradsko-karlovački i patrijarh srpski Gospodin Pavle sa svim arhijerejima Srpske pravoslavne crkve i Ohridske arhiepiskopije uputio je tradicionalnu Božićnu poslanicu sveštenstvu, monaštvu i svim sinovima i kćerima naše svete Crkve. U poruci koja je jutros pročitana na Božićnoj liturgiji u svim hramovima SPC u zemlji i rasejanju crkveni velikodostojnici uputili su blagodat, milost i mir od Boga Oca i Gospoda Isusa Hrista i Duha svetoga uz sveradosni božićni pozdrav MIR BOŽIJI - HRISTOS SE RODI! Dok se u svetu proklamuje sloboda, našoj braći na Kosovu i Metohiji oduzima se čak i pravo na život. Na njima se ispunjavaju reči Hristove da i ptice i životinje imaju svoj dom a oni, kao i Sin čovečiji, nemaju gde glavu skloniti. Našoj braći na raspetom Kosovu i Metohiji razoreni su domovi, spaljena ognjišta, porušeni vekovni hramovi, grobovi prekopani. Na zemlji, koju smo krvlju platili, oni nemaju pravo da žive. Njima, pre svih, upućujemo reči koje je Hristos uputio svojim sledbenicima:, , Ne boj se malo stado... ". Opstajati i ostati danas na Kosovu i Metohiji, moguće je zaista jedino sa Gospodom. Zato neka ih Gospod obraduje neiskazanom radošću. Ne želimo danas da prozivamo one koji su krivi za takvo stanje i njih neka obasja svetlost današnjeg Dana, ne bi li shvatili svu dubinu greha koji čine, ne samo prema našoj braći, već i prema sebi i svome potomstvu. Neka Gospod njima oprosti jer ne znaju šta rade a mi praštamo radi ljubavi Hristove, jer samo ljubavlju ispunjeni, možemo razumeti veličinu današnjeg dana - Praznika mira, poručili su arhijereji SPC u Poslanici.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017