Vesti

Lipljan: KFOR Srbima podelio badnjake

Danas oko podneva za Srbe iz Lipljana kamionom finskog bataljona KFOR-a dopremljen je badnjak koji je posečen u šumi iznad sela Staro Gracko. Parohijski sveštenik Ranđel Denić kaže da je ovo peta godina kako Srbi na ovaj način dolaze do badnjaka, jer nemaju slobodu kretanja kako bi sami otišli na seču. Domaćin ovogodišnje svečanosti Slaviša Trajković je povodom badnje večeri zakazao tradicionalno paljenje badnjaka u dvorištu crkve Svetog Flora i Lavra u 17 časova, nakon čega će podeliti 250 božićnih paketića deci starosti do 14 godina. Srbe u Lipljanu danas je posetila i delegacija SNV-a severnog Kosova na čelu sa predsednikom Milanom Ivanovićem. U organizaciji SNV-a i mnogih donatora, delegacija je za najugroženije srpske porodice u Lipljanu dopremila 120 humanitarnih paketa, koji se sastoje od prehrambenih i higijenskih proizvodaOstale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017