Vesti

Srbi u Lipljanu i Batusu više od 15 dana bez struje

Oko 80 srpskih domaćinstava u selu Batuse u opštini Kosovo Polje već osamnaest dana nema struje. Predstavnik Batusa Slavoljub Savić, izjavio je za KIM radio da su Srbi u ovom selu i za vreme dočeka Nove godine bili bez struje i da je situacija u ovom mestu veoma teška. «Deo životnih namirnica koje su ljudi pripremali za zimu već je na smetlištima, mnogi meštani svoje zamrzivače odnose kod svojih prijatelja u susednim selima gde ima struje», kaže Savić. Po rečima Savića, nadležni iz Kosovske energetske korporacije traže da se plate računi za utrošenu električnu energiju za proteklih pet godina i to po 27 evra mesečno. « Svi meštani su saglasni da struja treba da se plati, ali ne pod uslovima koje su im postavili iz Kosovske energetske korporacije, već onoliko koliko su potrošili», naglašava predstavnik Batusa Slavoljub Savić. Bez električne energije već su petnaestak dana i Srbi u Lipljanu koji žive u blizini tamošnje crkve. Bivši potpredsednik opštine Lipljan Borivoje Vignjević kaže da je bez stuje oko 300 Srba i da su o ovom problemu obaveštene sve nadlezne institucije. On kaže da od Kosovske energetske korporacije nisu dobili zvanično saopštenje zbog čega im je struja isključena. Portparol KEK-a, Paljok Berišaj takođe nema informaciju zbog čega su Srbi u Batusu i Lipljanu bez struje.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017