Vesti

Svečani prijem u Kosovskom okrugu

Povodom novogodišnjih i božićnih praznika kao i sumiranja rezultata u protekloj godini, danas je u prostorijama Kosovskog okruga organizovan svečani prijem kome su prisustvovali predstavnici svih državnih institucija koje deluju u ovom okrugu, pojedinci iz javnog i kulturnog života, a skupu je prisustvovao i narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije Zvonimir Stević. Organizator današnjeg prijema, načelnik Kosovskog okruga Srđan Vasić, rekao je da je protekla godina bila izuzetno teška za Srbe na Kosovu i Metohiji i poželeo da se ovakva godina više nikada ne ponovi. Narodni poslanik u Skupštini Srbije Zvonimir Stević, rekao je za KIM radio da je martovsko nasilje najcrnji događaj kojio je obeležio 2004. godinu, a kao pozitivno ocenio formiranje Fonda i Saveta za Kosovo i Metohiju. Stević smatra da naredna godina neće biti presudna za konačni status Pokrajine. Prijemu je prisustvovao i direktor Kulturno umetničkog društva «Venac» Ljubomir Stanojković. On kaže da je proteklu godinu obeležilo konstituisanje ovog udruženja na prostoru Kosova i Metohije. Direktor ovog ansambla ističe da je pririoritet udruženja za narednu godinu veće predstavljanje folklore srpske nacionalne zajednice sa ovih prostora.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017