Vesti

Deda Mraz u Lapljem Selu

Deci predškolskih ustavova u Osnovnoj školi «Miladin Mitić» u Lapljem Selu, Preocu i Čaglavici, kao i deci sa specijalnim potrebama koji nastavu pohađaju u ovoj obrzovnoj ustanovi, u organizaciji KFOR-a, danas su dodeljeni novogodišnji paketići. Deda Mraz iz Finske doputovao je na Kosovo I Metohiju kako bi srpske mališane obradovao skromnim paketićima. Deca ko deca retko obradovana poslednjih godina dočekla su pesmom Deda Mraza. Organizator celokupne manifestacije bila je KFOR-va multinacionalna brigada centar. Ističući da je akcija organizovana uz pomoć lokalnog stanovništa glavni organizator stariji pukovnik Jorma Sompimeki poželeo je srećnu Novu godinu deci Kosova Metohije. «Držimo se za ruke i budimo prijatelji», rekao je on. Na licima 26 mališana predškolske ustanove u Lapljem Selu smeh i radost. Mnogi od njih nisu ni otvorili novogodišnje paketiće, iz razloga što su im oči bile uprte u finskog Deda Mraza. Finski Deda Mraz podelio je novogodišnje paketiće i deci u Preocu i Čaglavici a slične akcije najavili su i u Novoj 2005 godini.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017