Vesti

Gračanica-podeljeni novogodišnji paketići deci sa hendikepom

Udruženje distrofičara i osoba sa invaliditetom iz Gračanice, danas je organizovalo dodelu novogodišnjih paketića za svu decu sa hendikepom. Pored novogodišnjih paketića koje je deci delio Deda Mraz, mališani su dobili i ručno pletene džempere, rukavice i šalove. Predsednik udruženja Dragan Josifović čestitao je prisutnima Novu 2005-u i poželeo da u narednoj godini bude ostvaren veći broj projekata vezanih za radove koji oni izrađuju. Prema njegovim rečima ovo je već treća godina za redom kako mališani pomenutog udruženja dobijaju poklone. Novčana sredstva za kupovinu poklona obezbeđuje se iz sličnih američkih organizacija i iz sopstvenog budžeta. Najviše radosti prisutnim mališanima danas je priuštio «deda mraz», sa kojim su se deca fotografisala.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017