Vesti

17. mart ključni događaj u 2004-oj godini

Lider SPOT-a Momčilo Trajković i načelnik Kosovskog okruga Srđan Vasić jedinstveni su u stavu da je, godinu koja je na izmaku, obeležio 17 mart i veliki pogrom Srba. Od Nove 2005 godine oni očekuju veću ulogu Srbije u rešavanju kosovskog pitanja i veću brigu prema preostalim Srbima u pokrajini. Predsednik SPOT-a Kosova i Metohije, Momčilo Trajković kaže da u ovoj godini nismo napredovali ni kao država ni kao srpska zajednica na Kosovu i Metohiji. 17 mart ostaće, po njemu, zapamćen kao ključni događaj u ovoj godini. «U narednoj godini očekujem da se formira državno veće za Kosovo i Metohiju, da se donese fond za pokrajinu, da se odobre krediti za porodična preduzeća kako bi kosovsko-metohijski Srbi bili egzistencijalno jači», kazao je za KIM radio Momčilo Trajković. Načelnik Kosovskog okruga Srđan Vasić kaže da je ova godina bila izuzetno teška za srpski živalj na Kosovu i Metohiji jer smo zadobili strahoviti udarac u tim martovskim događanjima. Kao uspone Kosovskog ogruga Vasić navodi povratak nekih državnih institucija na Kosovo i Metohiju, kao što su centar za socijalni rad, katastarska služba kao i otvaranje fakulteta informatike i saobraćajnog fakulteta. Vasić u narednoj godini očekuje veću pomoć države Srbije naročito u pogledu rešavanja konačnog statusa Kosova. Trajković i Vasić čestitali su nastupajuću 2005 godinu svim gađanima Kosova i Metohije poželevši im slobodu, mir i blagostanje.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017