Vesti

Čaglavica-Paleći agregat izazvali požar. Povređen devetogodišnji dečak

Devetogodišnji Stefan Stojanović iz Čaglavice zadobio je pre nekoliko dana teške opekotine drugog i trećeg stepena, dok je sa ocem pokušavao da startuje agregat. Kako je za KIM radio izajvio otac povređenog dečaka Miodrag Stojanović, požar je izazvao plamen sveće, koji je zahvatio dečakovu odeću, ruke i noge. Stefan je nakon toga prebačen u gračanički Dom zdravlja, odakle su ga uputili u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici, gde nije bilo adekvatnih uslova za saniranje povreda, pa je operacija izvršena u Beogradu gde se Stefan nalazi na lečenju. U Čaglavici, Lapljem selu i Preocu već 16. dan nema struje.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017