Vesti

Srpska sela centralnog Kosova već dve nedelje bez struje

Oko 4.000 Srba iz Čaglavice, Lapljeg sela i Preoca već četrnaesti dan su bez struje. Tim povodom danas je u Kosovskom okrugu održan sastanak političkih predstavnika Srba, kome su prisustvovali i predstavnici ova tri sela. Odlučeno je da se upute zahtevi, Koordinacionom centru i premijeru Srbije Vojislavu Koštunici, da se uključe u rešavanje ovog problema. Na sastanku je takođe odlučeno da se formira krizni štab koji će pratiti ovaj problem. "Situacija oko snabdevanja električnom energijom u poslednje vreme je drastično pogoršana, a u Čaglavici, Lapljem selu i Preocu na pomolu je humanitarna katastrofa", rekao je načelnik Kosovskog okruga Srđan Vasić. On je izrazio nadu da će se problem struje u ova tri sela, nakon sinoćnjeg razgovora premijera Koštunice sa predstavnicima UNMIK-a u naredna dva dana rešiti. Predstavnici sela ostaju pri svome da više nisu u stanju da kontrolišu meštane. Kako nam je rekao predstavnik Lapljeg sela Dragomir Živić, postoje najave da će doći do blokade magistralnog puta Priština-Skoplje kao i rušenja dalekovoda koji prolaze kroz ova sela.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017