Vesti

Ramuš Haradinaj predstavio program Vlade Kosova

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izneo je danas na sednici Skupštine Kosova program Vlade koji obuhvata, kako je rekao, temu za uspešnu vladavinu u narednie tri godine i koja predstavlja osnovni razvoj Kosova u svim oblicima života. Program koji sadrži osam tačaka ili predstavlja standarde koji će biti uspšeno ispunjeni, omogućava stvaranje države Kosovo, odnosno omogućava definisanje konačnog statusa u skladu sa voljom naroda. Haradinaj je naglasio da će se Vlada suočiti sa problemima u ekonomiji, lošom socijalnom i ekonomskom situacijom, neefikasnim strukturama vlasti, posledicama sporog prenosa ovlašćenja na privremene institucije, problemom integracije svih zajednica u Kosovsko društvo, problemom povratka raseljenih i kako je Haradinaj istakao postojanjem enklava vaninstitucionalnog sistema Kosova, kao i posledicama martovskih događaja. Govoreći o problemu Kosovske Mitorvice on je rekao da vlada zahteva da se uspostave institucije vlasti Kosova i da se sever Kosova integriše u pravni sistem Kosova. Na kraju svog izlaganja Haradinaj je istakao da je Vlada Kosova spremna za konstruktivnu saradnju sa Haškim tribunalom. Program Vlade usvojen je sa 66 glasova za jedan je bio protiv, dok 34 poslanika nije glasalo. Srpski poslanici danas nisu prisustvovali sednici Skupštine Kosova.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017