Vesti

Srpske vlasti će sutra UNMIK-u predati posmrtne ostatk 50 Albanaca

Na administrativnom prelazu Merdare sutra će vlasti Srbije Unmik-u predati oko 50 posmrtnih ostataka Kosovskih Albanaca, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u Prištini portparol UNMIK policije Niradž Sing. Kancelarija za nestala lica i sudsku medicinu dogovorila je u saradnji sa srpskim vlastima predaju oko 50 posmrtnih ostataka novoidentifikovanih na osnovu DNK analize iz Srbije na Kosovo. Niradž je na istoj pres konferenciji potvrdio da je u nedelju zapaljena jedna rekonstruisana srpska kuća u Obiliću i da je pričinjena znatna materijalna šteta. Portparol međunarodne poicije na Kosovu i Metohiji je rekao da je istraga u vezi ovog incidenta u toku. Sing je još najavio da će sutra u Kosovskoj Kamenici UNMIK policija predati policijsku stanicu KPS-u. Ova stanica ima 123 policajaca, od kojih su 5 poručnika 14 narednika i 18 međunarodnih policajaca, 93 su albanske nacionalnosti, 29 srpske i jedan Romski policajac. Predaja dužnosti biće obavljena u 12 časova.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017