Vesti

Pomoć Srbima na Kosovu

Sektor za brigu o raseljenim licima i humanitarnu pomoć i humanitarna odrganizacija Narodna pomoć Francuske, započeli su juče na Kosovu i Metohiji distribuciju humanitarne pomoći ugroženim srpskim porodicama. Ova organizacija već je u dva navrata ove godine realizovala humanitarnu pomoć za povratničke porodice i interno raseljena lica, prognana nakon 17. marta. Sadašnja donacija u vrednosti od preko 4 miliona dinara sastoji se od 2. 245 paketa hrane i isto toliko paketa higijene, kao i 200 kubnih metara ogrevnog drveta. Petočlana francuska delegacija, zajedno sa saradnicima Sektora za humanitarnu pomoć na Kosmetu će boraviti do 10. decmebra. Oni će lično prisustvovati raspodeli pomoći i obići stanovnike više sela u opštini Štrpce, Sredačkoj župi, opštinama Gora i Orahovac, kao i bratstva manastira Sveti Arhangeli i Zočište.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017