Vesti

Građanska inicijativa Srbije: Saopštenje za javnost

Odluku da uđemo u Kosovski Parlament doneli smo nakon ozbiljnih konsultacija i razmišljanja. Prevagnula je činjenica da van-institucionalno delovanje očigledno nije dalo nikakve rezultate. Rok od 90 dana, koji je odredio predsednik Srbije Boris Tadić, liči na još jedno prolongiranje agonije kosovskih Srba. U međuvremenu se što-šta može desiti pa i to da ministarska mesta, koja pripadaju Srbima, pripadnu albanskim poslanicima a mi ćemo se ponovo naći na margini svih dešavanja i to svojom voljom. Kockanje životima nekoliko stotina hiljada raseljenih Srba a posebno onih koji u vremenskim uslovima opstaju na Kosovu traje predugo a posledice su tragične. Uložićemo sve naše moći da sa ovog mesta kroz institucije utičemo na promenu stanja na Kosovu, kaže se u saopštenju predsednika Građanske inicijative Srbije, Slaviše Petkovića.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017