Vesti

Renovirana škola u selu Donja Budriga

Američka kancelarija u Prištini saopštila je da je u selu Donja Budriga jutros otvoren renovirani deo škole čime su otvorene mogućnosti za prijem i školovanje većeg broja učenika. To je prvi projekat koji je završen u opštini Gnjilane kao deo programa osmišljenog da podstiče opštine, sela kao i razne etničke grupe da rade zajedno. Predsednik opštine Gnjilane, Ljufti Haziri i drugi opštinski zvaničnici, radna grupa Donje Budrige i diretkor misije USAID na Kosovu, Ken Jamašita učestvovali su na otvaranju novog dela školske zgrade. “Svi znamo da je obrazovanje veliki prioritet, ” rekao je Jamašita. Nadam se da će vam ovaj proces pomoći da rešite slične probleme u budućnosti, rekao je direktor USAIDA. ” Ovaj projekat je koštao 42, 800. evra. Opština je podržala projekat sa 6, 800. evra; USAID je finansirao ostatak, a preduzimač, privatna kompanija Mitrovice i njen vlasnik Ismet Brahimi, finansirali su dodatne opravke na školi. Izgradnja novog dela škole je deo programa koga finansira USAID, a sprovodi Mersi korps. Ova inicijativa se izvodi u devet opština Kosova i usmerena je na ojačavanje komunikacije između opštinskih službenika i lidera manjiskih kao i većinskih zajednica, tako što rešava infrastrukturne, kao i ne-infrastrukturne prepreke sa kojima se suočavaju opštine i zajednice, a koje su u vezi sa povratkom i reintegracijom. USAID, nezavisna federalna vladina agencija koja opšte spoljnopolitičke smernice dobija od državnog sekretara Sjedinjenih Država i više od 40 godina pruža ekonomsku i humanitarnu pomoć širom sveta, stoji u saopštenju američke kancelarije u Prištini.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017