Vesti

Danas počinje Božićni post

Sa današnjim danom počinje Božićni post koji je drugi po dužini trajanja u pravoslavnom crkvenom kalendaru i koji traje šest sedmica. Post se završava drugim po važnosti praznikom, a to je roždenstvo Hristovo ili Božić. Predstavlja jednu svojevrsnu, duhovnu i telesnu pripremu za doček tog velikog hrišćanskog praznika koji se proslavlja u celom svetu, a naročito među pravoslavnim hrišćanima. Post ne treba da se pretvori samo u skup recepata kako da pripremimo raznorazno posno jelo, nego treba da bude ono što post zapravo jeste, a to je uzdržavanje od obimne hrane i uzdržavanje od svakog zlog dela, od rđavih misli, a sa druge strane umnožavanje dobrodetelji, odnosno dobrih dela, milostinjom i ljubavi prema bližnjima.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017