Vesti

Stanoje Arsić pronašao zmiju crvene boje

Tragajući za pečurkama u šumi, kod sela Dobrosin nedaleko od Korminjana, Stanoje Arsić, na kamenom mestu koji meštani zovu «beli kamen» pronašao je zmiju cevene boje dugačku oko 50 centimetara. Kao dobar poznavalac životinjskog sveta, shvativši da je reč o neobičnoj vrsti, Arsić je i pored pretpostavke da je reč o otrovnici, zmiju je uhvatio i odneo kući. Zmija ima trouglastu glavu i šiljast rep sto se prilično razlikje od ostalih vrsta, kaže Arsić koji je predstavnik za uzgoj ptica pevačica «Sokolica» u Kosovskom pomoravlju. Svoj neobičan ulov za sada drži u terarijumu, a zmija koja je već utonula u zimski san za sada se ne hrani. Pošto u životinjskoj enciklopediji nije pronašao sličnu zmiju, Arsić će se obratiti prištinskom Institutu prirodno-matematičkog fakulteta, kako bi proverio, da li je negde zabeležena ova vrsta zmije.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017