Vesti

V. Božović: Zločini nemaju nacionalni predznak

«Postavljanje Ramuša Haradinaja za premijera privremene Vlade Kosova smatram potrpuno neprihvatljivim i nedopustivim činom, jednom drskom provokacijom Republici Srbiji, Haškom tribunalu, Sjedinjenim Američkim Državama, Evropskoj Uniji i celokupnoj međunarodnoj zajednici», rekao je u izjavi KIM radiju advokat Vladimir Božović. Božović koji je do nedavno radio kao šef odseka za pravosuđe i ljudska prava Koordinacionog centra kaže da su porikupljeni silni dokazi koji Ramuša Haradinaja stavljaju u prioritetni red odgovornih za zločine nad Srbima i drugim nealbancima, naročito po pitanju komandne odgovornosti. «Moraju biti jednake mere i jednaki aršini i prema Srbima i prema Albancima jer zločini nemaju nacionlnni predznak kao što ljudska prava ne mogu biti ni srpska ni albanska već opšta i univerzalna», podseća on. Advokat Božović očekuje da će Fatmir Ljimaj, Haradin Balja i Isak Musliju, kojima se trenutno sudi u Hagu, biti osuđeni jer, kako je rekao, neverovatni zločini koje su činili prema Srbima ne smeju ostati nekažnjeni. «Pravda je spora ali dostižna», kazao je Vladimir Božović.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017