Vesti

V. Božović: Zločini nemaju nacionalni predznak

«Postavljanje Ramuša Haradinaja za premijera privremene Vlade Kosova smatram potrpuno neprihvatljivim i nedopustivim činom, jednom drskom provokacijom Republici Srbiji, Haškom tribunalu, Sjedinjenim Američkim Državama, Evropskoj Uniji i celokupnoj međunarodnoj zajednici», rekao je u izjavi KIM radiju advokat Vladimir Božović. Božović koji je do nedavno radio kao šef odseka za pravosuđe i ljudska prava Koordinacionog centra kaže da su porikupljeni silni dokazi koji Ramuša Haradinaja stavljaju u prioritetni red odgovornih za zločine nad Srbima i drugim nealbancima, naročito po pitanju komandne odgovornosti. «Moraju biti jednake mere i jednaki aršini i prema Srbima i prema Albancima jer zločini nemaju nacionlnni predznak kao što ljudska prava ne mogu biti ni srpska ni albanska već opšta i univerzalna», podseća on. Advokat Božović očekuje da će Fatmir Ljimaj, Haradin Balja i Isak Musliju, kojima se trenutno sudi u Hagu, biti osuđeni jer, kako je rekao, neverovatni zločini koje su činili prema Srbima ne smeju ostati nekažnjeni. «Pravda je spora ali dostižna», kazao je Vladimir Božović.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017