Vesti

U Gračanici otvorena izložba radova od gline

U Galeriji Doma kulture u Gračanici, sinoć je otvorena izložba radova od gline koju su priredili članovi udruženja distrofičara i osoba sa invaliditetom. U organizaciji udruženja osoba sa nedostacima otvorena je prodajna izlozba predmeta od pečene zemlje pod nazivom “I mi postojimo”. Projekat “Terakota” ili «Pečena zemlja», pomogle su dve španske kulturne organizacije ”Medikos-delmundo” i “Kooperation Espanola” u cilju integracije osoba sa invaliditetom u sve drštvene tokove. Mala Škola Grnčarstva trajala je 6 meseci i kroz nju je prošlo više od 40 mladih osoba, rekao je za KIM radio predsednik «Uduženja distrofičara Gračanica», Dragan Josifović. “Ovim projektom postigli smo, da uputimo ove mlade polaznike, da putem grnčarstva otkriju i poštuju vrednost i tradicije, a ujedno postanu i aktivni članovi društva”, rekao je za KIM radio akademski umetnik Dobrivoje Furunović. Otvaranju izložbe grnčarskih radova prisustvovao je veći broj kulturnih i javnih radnika kao i predstavnika međunarodne zajednice. Izložba je prodajnog karaktera i biće otvorena do daljnjeg.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017