Vesti

Zbog nedostatka grejanja učenici u Gračanici obustavili nastavu

Učenici srednjih škola koji nastavu pohađaju u osnovnoj školi "Kralj Milutin" u Gračanici obustavili su pre dva dana nastavu zbog nedostatka grejanja. Kako je KIM radiju potvrdio profesor medicinske škole Vlasta Milatović kotao za grejanje je u kvaru od marta meseca a četiri direktora nisu mogla da se dogovore oko izdvajanja neophodnih sredstva za popravku grejanja. Milatović kaže da su jutros učenici došli u učionice ali da su ih isto tako i napustili videvši da su hladne a direktori se nisu pojavili da učenicima objasne problem. Neki od profesora su pokušali da ubede učenike da se vrate ali nisu uspeli u tome. “Ja kao profesor zaista ne mogu da razumem da za sve to vreme direktori nisu mogli da nađu rešenje i da se dogovore ko je obavezan i dužan da rešava takve važne probleme koji ugrožavaju nastavu, i onako smo ugroženi po mnogim uslovima. “, rekao je profesor Milatović. Direktor osnovne škole "Kralj Milutin", Gligorije Stojanović, takođe je potvrdio za naš radio da u školi nema grejanja ali je istovremeno i kratko rekao da njegovi učenici nisu prekidali sa nastavom. ”Moji idu “kategoričan je bio gospodin Stojanović.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017