Vesti

M. Kusari: Karli Del Ponte se žuri

Portparol Vlade Kosova i Metohije, Mimoza Kusari izjavila je za KIM radio, komentarišući početak suđenja Ljimaju, Balji i Musliju u Hagu da očekuje fer suđenje. Ne želeći da komentariše njihovu ulogu u vreme ratnih dejstava u pokrajini ona je kazala da ne treba smatrati jednakim zločine koje su činili Srbi i one koje su, po nalazima iz Haga, činili «neki» Albanci. «Vlada Kosova smatra da treba da bude organizovano fer i demokratsko suđenje bez političkih implikacija», kazala je ona. Kusari, međutim, ne želi da komentariše ulogu OVK u vreme ratnih sukoba na Kosovu obralažući to rečima «neznam nisam bila svedok», dodavši da je država Srbija vršila i institucionalni zločin prema Albancima. Portpatol Vlade Kosova ne veruje da će se Ramuš Haradinaj, lider Alijanse za budućnost Kosova naći pred Haškim Tribunalom ponaljajući njegove reči da je «on sa tim sudom završio prošle nedelje». Čini se da je natala blaga euforija jer se Karli Del Ponte žuri pošto želi da završi sa starim optužnicama jer je 31 decembar rok za podizanje novih, rekla je Mimoza Kusari. Ona je izrazila nezadovoljstvo što Del Ponte ratne zločince traži i u vrhu kosovske vlasti kako bi sve zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji tretirala isto.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017