Vesti

S. J. Petersen-razgobori u Beogradu bili dobri i iskreni

Šef UNMIK-a Soren Jesen Petersen, izjavio je na prištinskom aerodromu po dolasku iz Beograda, da je sa zvaničnicima Srbije i Srbije i Crne Gore imao dobre konstruktivne i iskrene razgovore. “Ja sam vlasti u Beogradu informisao da su sledeći koraci UNMIK-a jasan put napred i da mi za to imamo zacrtanu strategiju i tačan vremenski period, prema kome ćemo se kretati napred”, kazao je on. Petersen je, kako je rekao, svoje sagovornike obavestio o detaljima plana za implementaciju prioriteta među standardima, kao što su bezbednost i ekonomija. «Jasno sam rekao da mi želimo da kosovski Srbi učestvuju u svim oblicima dijaloga i na svim nivoima, jer ćemo biti fokusirani na pitanja koja su vezana za direktne interese Srba». Šef UNMIK-a je rekao da u Beogradu postoje različita mišljenja o ulasku Srba u kosovske institucije i izrazio nadu da će se ta situacija, kako je rekao, resiti još u toku dana. On je razgovor sa predsednikom Tadićem ocenio kao ohrabrujući i koristan dok drugi još uvek razmišljaju kako da savetuju kosovske Srbe šta dalje da rade. Soren Jesen Petersen nije želeo da komentarise jučerasnji poziv kancelarije haškog tribunala, upućen Ramušu Haradinaju.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017