Vesti

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST KOORDINACIONOG CENTRA

Koordinacioni centar je organizovao prevoz povodom obeležavanja predstojećih Zadušnica za raseljena lica sa Kosova i Metohije koja žive van pokrajine, kao i za raseljena lica na samom Kosovu i Metohiji. Sektor za povratak Koordinacinog centra ovu akciju organizovao je uz punu podršku republičkog Ministarstva vera, MUP-a, kao i u saradnji sa UNMIK-kom i KFOR-om, u obezbeđivanju pratnje i zaštite vozila koja će prevoziti interno raseljena lica do grobalja na Kosovu i Meothiji. Na nekim grobljima na Kosovu i Metohiji, poput Mušutišta, Đakovice, Južne Mitrovice, Kline, Zadušnice će biti obeležene prvi put posle 1998. godine. Očekuje se da će, u subotu 6. novembra, izlazak Srba na groblja na Kosovu i Metohiji biti masovan i da će u obeležavanju zadušnica učestvovati više hiljada lica. Autobusi koji će više stotina lica prevesti do grobalja na Kosovu i Metohiji polaze iz Beograda, Niša, Kraljeva, Kragujevca i Andrejevice i Berana. Prevoz je obezbeđen u pravcima Kosovskog pomoravlja, Prizrenzkog, Pećkog, Kosovskog i okruga Kosovske Mitrovice.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017