Vesti

Prekinuta nastava u Goraždevcu

Jutros oko 8:15 sati, u Goraždevcu je obustavljena nastava. Školske klupe oko 350 učenika Osnovne škole “Janko Jovićević” i “Srednjoškolskog centra”, ostaće prazne do daljnjeg, javlja novinar radio “Goraždevca” Darko Dimitrijević. U saopštenju za javnost dostavljenom radiju ”Goraždevac”, od strane direktora ”Srednjoškolskog centra” prof. dr Milete Bukumirića, kaže se da su pomoćnik ministra prosvete Republike Srbije Radojko Gačević i zamenik ministra prof. dr Milan Brdar, izazvali ”haos” u školi u Goraždevcu, imenovanjem vršioca dužnosti direktora, zbog čega se situacija iskomplikovala do te mere da je danas nastava obustavljena. Aktuelni ministar Prosvete i sporta Slobodan Vuksanović u razgovoru sa delegacijom Osnovne i Srednje škole, 25 oktobra ove godine obećao je da će poništiti rešenja V. D direktora koja je potpisao gospodin Brdar. Poslednjih dana normalnih uslova za rad nije bilo, jer je jedna od imenovanih V. D. direktora vršila pritisak na učenike za vreme časova, navodi se u saopštenju. U poslednje vreme u školu su počela da dolaze i lica koja su ometala ionako otežan rad škole. Da bi se izbegao fizički obračun sa nesagledivim posledicima, direktor srednje škole doneo je odluku da prekine nastavu, što je učinila i Verica Bukumirić direktor Osnovne škole. U saopštenju se takođe navodi da se čeka dolazak ministra prosvete i hitno rešenje problema. Podsetimo, ministarstvo prosvete i sporta imenovalo je V. D. direktore osnovne i srednje škole u Goraždevcu, a da potom nije razrešilo izvršne direktore te dužnosti, pa je zbog toga nastao aktuelni problem. Posle konkursa objavljenog u ”Večernjim novostima”, Školski odbor je za direktore izabrao prof. dr Miletu Bukumirića kao direktora Srednjoškolskog centra i Vericu Bukumirić za direktora Osnovne Škole ”Janko Jovićević” u Goraždevcu.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017