Vesti

Seminar za novinare:"Izveštavanje o osetljivim temama"

Seminar za novinare u organizaciji Trening centra “Izveštavanje o osetljivim temama” održan je 30. i 31. oktobra u Prištini. Menadžer ovog multietničkog projekta je Violeta Oroši a predavanja i trening novinarima je održao predsednik Asocijacije novinara Kosova Naser Miftari. Razgovaralo se o izborima, novinarskom istraživanju, povratku raseljenih lica, socijalnim pitanjima kao mogućim osetljivim temama a pomenuta je bila i novinarska etika. U projektu su bile uključene lokalne radio i televizijske stanice (Radio Kamenica, radio Klina, radio Peć, TV Lirija, RTK, radio KIM i dr. ) i predstavnici svih etničkih zajednica na Kosovu, a sam projekat podržali su i Savet Evrope i OEBS. Trening centar je već organizovao šest sličnih projekata i obučio 48 novinara iz različitih medijskih kuća.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017