Vesti

Rezultati glasanja do 18 časova na centralnom Kosovu

Na tri biračka mesta u Lapljem Selu gde pravo glasa ima 3002 glasača do 18 časova, građansku dužnost obavilo je samo 4 birača, potvrdila je KIM radiju predsednik biračog odbora Vesna Milanović. U Gračanici je za glasanje za skupštinu Kosova jutros otvoreno pet biračkih mesta, na kojima je do18 sati glasalo 9 birača od ukupnog broja upisanih, potvrđeno je našem radiju sa ovih biračkih mesta. A na jednom biračkom mestu u Ugljaru od ukupno 919 upisanih u birački spisak, do 18 sati glasalo je samo 2 birača. Na biračkom mestu u zgradi Ju programa u Prištini, od upisanih 130 birača, svoje glasačko pravo do 18 iskoristilo je 8 ljudi, od kojih dvoje Srba i 6 Albanaca. U Kosovu Polju, na 5 biračkih mesta na kojima glasaju Srbi, glasalo je svega 8 birača. Na svim ovim biralištima nisu primećene nikakve nepravilnosti, a obezbeđuju ih snage UNMIK policije i Kosovske policijske službe.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017