Vesti

Do 14 sati na Kosovu i Metohiji izašlo 29, 93% birača

Od 1. 294. 802 birača ne računajući Srbe do 14 sati na izbore je izašlo 385. 522 birača ili 29, 93 %, saopštio je načelnik centralne izborne komisije na Kosovu Adnan Merovci na konferenciji za novinare održanoj u medija centu u Prištini. On je podsetio da se glasanje u pokrajini odvija na 566 biračka centara, a u centralnom delu Srbije i Crne Gore na 19. Merovci je kao zanimljiv podatak istakao da se u Leposaviću odazvalo svega 0, 38 odsto, Zvečanu 0, 34%, a u Zubinom Potoku, računajući glasove Albanaca i Srba, do 14 sati glasalo je 3, 87 odsto birača. Na pitanje novinara, da li je dostavljen izborni materijal bratstvu u Decanima, Arhangelima i sestrinstvu u Deviču, i da li je Srbima koji se nalaze u nemačkoj bazi KFOR-a u Prizrenu omogućeno da glasaju, Merovci je rekao da je preko mobilnih timova OEBS-a monasima upućen izborni materijal, ali da su od njih dobili odgovor da članovi crkve ne žele da glasaju. Posle tri sata čekanja ispred manastira mobilni timovi su se vratili, kazao je Merovci. On je rekao da nema informaciju o biračima u nemačkoj bazi KFOR-a i da će na sledećoj konferenciji za štampu izneti podatke o tim biračima. Portparol UNMIK policije Niradž Sing rekao je na istoj konferenciji za novinare da su na Kosovu uhapšene 4 osobe, dve u Uroševcu i dve u Gnjilanu jer su došli u sukob sa članovima biračkih odbora ne želeći da prilikom glasanja pokažu ličnu kartu. On je naglasio da sem tog manjeg incidenta sve protiče bez problema koji bi mogli da utiču na nesmetano održavanje izbora.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017