Vesti

Rada Trajković: Pobednik izvora Srpska pravoslavna crkva

Predsednik izvršnog odbora Srpskog nacionalnog veća Kosova i Metohije Rada Trajković je izjavila da je pobednik ovih izbora Srpska Pravoslavna Crkva, a ovako slab odziv birača pokazuje koliko oni koji su se prijavili na listi, suštinski nemaju podršku srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. “Ovo je pre svega podrska patrijarhu Pavlu i njegovom preosveštenstvu vladiki Artemiju za sve ono što čine za narod koji je opstao na ovom prostoru, sa jedne strane, i za sve ono što je briga za interes ili odbranu legitimnih prava države Srbije, sa druge strane”, kazala je Rada Trajković. Ona je rekla da ovo još jedanput suštinski pokazuje da Srbi pokušavaju međunarodnoj zajednici da skrenu pažnju na krajnje demokratski način da srpsko pitanje na prostoru Kosova i Metohije nije rešeno. “Ovo je poruka, ovo je upozorenje, ovo je odgovor Srba za sve ono što je do sada učinila međunarodna zajednica za njih, a suštinski kao što znamo, ona nista nije uradila za nas”, kazala je predsednik izvršnog odbora Srpskog nacionalnog veća Kosova i Metohije.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017