Vesti

Obilić:napadnuto preduzeće Koordinacionog centra

Na devet vozila čiji je vlasnik Koordinacioni centar za opštinu Obilić nepoznate osobe sinoć su pričinile manju materijalnu štetu. Po rečima Mirčeta Jakovljevića, vlasnika ovog javno-komunalnog preduzeća i kandidata za poslanika kosovske skupštine sa Srpske liste za Kosovo i Metohiju, ovo preduzeće je pre nekoliko dana sklopilo sporazum sa Telekomom Srbije o regulisanju telefonskih veza u opštini Obilić. Jakovljević za KIM radio kaže da ovo nije napad na ličnost, već napad na instituciju koja jedina funkcionise u Obilicu pod srpskom vlasću, a krivce za ovaj incident on vidi u organizatorima anti-izbornih protesta na Kosovu i Metohiji. «Počev od čelnika bolnice u Kosovskoj Mitrovici koji iz kosovskog budžeta primaju materijalna sredstva, a sprecavaju Srbe da ispune svoje glasačko pravo, to nije izdaja, a kada Srbi učestvuju na izbore, to je izdaja», kaže Jakovljević, i dodaje da ako nekome smeta što je on direktor javno-komunalnog preduzeća koje je jedino funkcionise na Srpskoj listi za Kosovo i Metohiju, može da traži da se sučeljava na javnim mestima i u Leposaviću, i Štrpcu, i sa Radom Trajković, i sa Markom Jakšićem, možemo sučeljavati argumente i stavove, možemo se sučeljavati na ulici, možemo se i fizički obračunavati, ali, zar zbog toga gasiti i rušiti jedine srpske institucije koje rade u opštini Obilić, koje priznaje i međunarodna zajednica i Albanci… Međunarodna zajednica ne gasi, ali gase Srbi kojima ne odgovoaraju ni UNMIK-ove ni albanske, ni srpske instuticije, nekim Srbima tzv. srpskim liderima kojima odgovara anarhija i monarhija jer se oni najbolje snalaze i stavljaju svoju decu na platnom spisku da bi primali platu 200%. Automobili su se nalazili na parkingu u Plemetini, a policija je izvršila uviđaj.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017